Naša priča
Kada su u petak popodne, davnog 27. lipnja 1913. godine majstor Ištvan Grabar i vinar Andraš Novak podigli čaše u čast završene freske nad ulazom u podrum – nazdravili su vinskoj viziji koja na broju 2 u Svetom Urbanu i danas, sto godina poslije, živo kuca. Obična, priprosta i kratkovijeka vina Novakovih poprimaju naglašeniji pečat osobnosti tek sredinom dvadesetih godina XX. stoljeća kada u posjed imanja i svih vinograda dolazi prva generacija obitelji Štampar. Od toga vremena strast i predanost lozi postaju prva i bezuvjetna moneta svim naraštajima obitelji. Velika vina Štampar počinju svoj život već u vinogradu, kako nekad – tako i danas. Počelo se sa svega 3000 trsova jedne sorte, u starohrvatskoj hrastovoj preši iz 1927. godine i jedva nekoliko trošnih bačava u malom podrumu. Danas, u stalnom traganju za savršenstvom spoja tradicije, znanja i inovacija, Štampari izbirljivom i zahtjevnom tržištu nude izuzetno kvalitetna i nagrađivana vina od desetak reprezentativnih sorti Vinogorja Međimurje.
Povijest
U petak popodne, 27. lipnja 1913. g. majstor Ištvan Grabar i vinar Andraš Novak podigli su čaše u čast završene freske nad ulazom u prvi podrum.
Ugrađena nova drvena starohrvatska preša kapaciteta 1300 litara
1928.
Bolfenk Štampar dolazi za zeta u obitelj Andraša Novaka i na tržište stavlja prva čista sortna vina.
Franjo Štampar preuzima vinariju i obiteljsko imanje.
Na našim prvorazrednim položajima brijega Krpec sadi se Pušipel.
Bojan Štampar preuzima imanje i iz mješovite poljoprivrede preusmjerava imanje na vinogradarstvo i vinarstvo.
Rođen je prvi sin David.
Rođen je Benjamin.
Vinarija na tržište izlazi s prvim buteljama Graševine i Muškata žutog pod etiketom Bojan Štampar te sudjeluje na etabliranim festivalima i sajmovima u Hrvatskoj i Sloveniji.
Rođen je Franjo.
Osvojeno je prvo zlato u Hrvata za Muškat žuti.
Značajna uloga naše vinarije u ustanovljenju županijskog festivala vina "Urbanovo".
Na obiteljskom imanju izgrađen je primarni kompleks podruma.
Veliki doprinos naše vinarije u pokretanju krunskog projekta "Pušipel" unutar društva Hortus Croatiae.
Počinje proizvodnja pjenušaca klasičnom medotom vrenja u boci.
Obitelj kupuje prestižne položaje terasa na Mađerkinom brijegu.
Investira se u značajno proširenje podruma, a David Štampar preuzima vinariju.
Brončana Decanter medalja za Sauvignon berbe 2016.