Vina

Nakon punih sto godina obiteljske posvećenosti vinu, danas vina Štampar poznaju europske ugostiteljske destinacije, vodeći nacionalni restorani, distributeri i brojni vinoznalci. Međunarodna i nacionalna priznanja, diplome i odličja potvrda su umijeća i izvrsnosti bijelih vina Štampar, rose vina, a od nedavno i prvih pjenušavih ostvarenja. U misiji etabliranja međimurskog autohtonog brand vina Pušipel u regionalnim okvirima, obitelji Štampar pripadaju neizbrisive zasluge.

Bijela vina

Najljepše svojstvo bijelih vina Štampar je jedinstvena svježina, izuzetna aromatika i sortna čistoća.

Sauvignon

2023

Aromatično, lagano i živahno vino. Svijetle i blijede zelenkasto žućkaste boje. Miris je iznimno bogat i atraktivan. Okus je suh, zavodljive svježine, s vrlo blagim ostatkom neprovrelog sladora, nježno naglašenih kiselina, srednjeg do vitkog tijela, čisti usta, traje solidno.

Više
Pinot sivi

Pinot sivi

2023

Zrelo i puno vino. Tamnije i dublje žućkaste boje. Miris je intenzivan, pretežno voćnog karaktera. Obilje aroma banane, potom jednako obilne jabuke, iza čega slijede herbalne note suhog bilja i zreli voćni tonovi krušaka. Okus je pun i zaobljen, također kao i miris izrazito zrelog karaktera.

Više

Muškat žuti

2023

Mirisno, svježe i slatkasto vino. Boja je svijetlo zelenkasta. Miris je vrlo intenzivan i atraktivan. Tipičnih muškatnih aroma s nešto naglašenijim onim slatkog (ujedno i težeg) karaktera. Okus je jako ugodan.

Više
Pušipel

Pušipel classic Štampar

2023

Lagano i živahno vino. Lijepe i bistre žućkasto zelenkaste boje. Mirisom prevladavaju herbalne note poput suhog sijena, potom pregršt agruma te sasvim blage cvjetne primjese. Okus je fino popunjen i zaokružen, a da je pritom alkohol ostao poželjno blag.

Više
Pro et contra

Pro et contra – chardonnay sur lie

2018

Bogato i puno vino začinsko pikantnog karaktera i izvrsno sačuvane svježine. Izražene je žućkaste boje s refleksima svijetlozelene. Miris je intenzivan i slojevit. Okus je bogat i pun, ali istovremeno odiše atraktivnom svježinom.

Više

Crvena vina

Blagotvorni klimatski pomak osigurao je nasade cabernet sauvignona i gamaya, a oni nastajanje kreacije Urban Red, našeg velikog crvenog vina.

Urban Red

2019

Živo i sočno vino voćnog karaktera s naglašenim začinskim notama. Lijepe i duboke tamno crvene boje s refleksima ljubičaste. Miris je slojevit.

Više

Pjenušava vina

Mikroklimatske posebnosti naših položaja omogućile su pripremu izvrsnih baznih vina od kojih klasičnom metodom sekundarnog vrenja u bocama nastaju Urban White i Urban Rose.

Urban White

2021

Odlikuje ga slamnato-žuta boja, te postojane i mnogobrojne perlice. Na mirisu je ugodan, svjež i lepršav. Okus je trajan, elegantan i harmoničan.

Više

Urban Rose

Non-Vintage

Odlikuje ga svijetlo roza boja, te postojane i mnogobrojne perlice. Na mirisu je ugodan, svjež i lepršav te ga odlikuju voćne arome na kupinu i ribizl. Okus je trajan, elegantan i harmoničan.

Više

Predikatna vina

Određenih godina dogodi se izuzetan balans i ritam padalina, velikog broja sati sunca, toplih i hladnih noći, temperatura ispod nule u idealno vrijeme. Tada se stvaraju posebni uvjeti za kasne berbe, izborne berbe, izborne berbe prosušenih bobica ili one najrijeđe – ledene berbe.

Graševina izborna berba

2007

Slatko, slojevito, zrelo i snažno vino. Miris je bogat, atraktivan i plemenit istovremeno. Okus je prilično sladak, s protutežom u snažnom alkoholu i stanovitoj završnoj gorkastosti, što ga lišava česte banalnosti slatkih vina i daje mu konačni ozbiljniji, kompleksniji i snažniji karakter.

Više

Graševina izborna berba prosušenih bobica

2007

Iznimno slatko i kompleksno vino. Duboke zlatne boje i atraktivnog mirisa. Livadno cvijeće, medne note, obilne kruške, plemenita plijesan i kandirana kora agruma. Okus je iznimno sladak i pun.

Više

Pušipel prestige ledeno vino

2007

Vrlo slatko vino. Duboke zlatne boje s povremenim zelenkastim refleksima. Izvrsno vino koje do svoje najbolje forme tek mora doći višegodišnjim odležavanjem. Okus je zaista zanimljiv. Iako iznimno sladak, istovremeno obiluje razigranim kiselinama koje ga čine vrlo pristupačnim i nimalo ljepljivim.

Više